Uuden opiskelijan info


Sinulle, uusi opiskelija!
Tämä sivu on tehty juuri sinulle, aloittavalle opiskelijalle, infoksi ja avuksi uuden koulun aloittamista varten. Tällä sivulla on esitelty perusasiat, joita saatat tarvita ensimmäisinä päivinä ja koulun alussa.


Bussilinja 18

Kulkeminen


Kertalippu Turun joukkoliikenteessä maksaa 3,00 € ja siinä on vaihtoaikaa kaksi tuntia. On hyvin suositeltavaa hankkia bussikortti, jonka kanssa opiskelijalle yksi matka maksaa 1,70€. Bussikorteista ja ostopaikoista löytyy tietoa täältä.
Bussikortti kannattaa hankkia, vaikka ei juuri koulumatkoja bussilla kulkisi. Turussa tulee varmasti liikuttua muutenkin kodin ja keskustan välillä pitkiä matkoja, esimerkiksi opiskelijabileissä ;-)
Bussilinja 61
Opiskelijan bussikortti on "uusittava" syksyisin eli uuden lukuvuoden lukuvuositarrallinen opiskelijakortti täytyy käydä näyttämässä Joukkoliikenteen palvelutoimistossa torin laidalla. Kausikortti opiskelijalle kustantaa 36€, netissä lataamalla 33€.Kuinka päästä osoitteeseen Ruiskatu 8?
Vaihtoehdot pyörällä, kävellen ja autolla lienevät jokaiselle helpot vaihtoehdot: Kartoita oma sijaintisi ja koulun osoite ja voilà. Sen sijaan bussilla kouluun pääseminen saattaa tuottaa päänvaivaa, 
ellei ole koskaan ennen näin koululle kulkenut. 
Bussilinjat 32 ja 42
Lähimmäs koulua menevät linjat 18 ja 61.
Molemmat bussilinjat lähtevät Kauppatorilta Hansakorttelin ja torin väliseltä Aurakadulta; Bussilinja 18 pysäkiltä T8 ja bussilinja 61 pysäkiltä T4. Molempien Ruiskadun suuntaan menevien bussien nokat osoittavat kohti Aurajokea. 
Bussien aikataulut löydät täältä!

Bussilinja 60
Kuinka päästä osoitteeseen Joukahaisenkatu 3?
Lähimmäs koulua pääset Kauppatorilta busseilla numero 42, 32 ja 60. Bussit 42 ja 32 lähtevät Kauppatorilta pysäkiltä T38 ja bussi 60 pysäkiltä T36. Lähin ilmainen pysäköintialue löytyy Veritas-stadionin edestä, n. 5min kävelymatkan päässä koululta (Hippoksentie 6, 20720 Turku).
Suuhygienistit

Ensimmäinen päivä
Heti ensimmäisenä aamuna kerättiin todistukset ja pyydetyt valintakirjeen sivut täytettynä. Meille annettiin pienet kortit ateria-alennuksen saamiseksi koulun opiskelijaruokalasta sekä kulkuluvat (avaa koulun sähköiset ovet). Aamupäivällä meillä oli yhteisiä luentoja eri aiheista ja tapasimme tuutorimme sekä tuutoropettajamme. Puolenpäivän aikoihin kävimme syömässä (opiskelijalounas 2,60 €). Tärkein oli tietysti omien uusien ryhmäläisten tapaaminen! Päivä sisälsi paljon infoa ja asiaa, joten paperia kannattaa ottaa mukaan.

Opiskelu
Opiskelu on ensimmäisen vuoden aikana melko teoriapainotteista, mutta sen ohella menee laboraatioharjoituksia. Hyvin pian alun jälkeen pääsee siis jo tutkimaan suuta ihan käytännössä :-) Ensimmäinen muutaman viikon harjoittelu sijoittuu ensimmäisen lukuvuoden keväälle. Lukujärjestykset on tehty aina noin 5-6 viikkoa eteenpäin ja niitä tulee aina yksi uusi viikko kerrallaan.

Työvaatteet
Opiskelussa tarvitaan työvaatteita ja -kenkiä harjotteluissa niin kentällä kuin koulussakin. Työvaatteet on suositeltavaa hankkia mahdollisimman nopeasti syksyllä. Työvaatteiden vaatimus on korkea pesulämpötila (vähintään 60°C pesu) ja työpaidan tulee peittää kädet noin kyynärpäihin asti. Työhousujen tulee olla valkoiset, mutta työpaidan värin saa päättää itse. Malleja on markkinoilla runsaasti. Linkkejä-osiosta löytyy muutamia toimittajia työvaatteille ja useammilla toimittajista on opiskelija-alennus. Koulun alettua kimppatilauksiakin kannattaa miettiä, jotta saa toimituskuluja jaettua pienemmiksi.


Hammasteknikot


Ensimmäinen päivä
Ensimmäisenä päivänä tutustutaan tuutoreiden ohjaamana omaan ryhmään, opettajiin, koulutuksen sisältöön ja itse kouluun, sekä kerätään vaaditut todistukset. Myös SUUKKO käy esittäytymässä uusille opiskelijoille.
Saat tuutoriltasi Kelan ateriatukikortin, joka oikeuttaa sinut opiskelijahintaiseen lounaaseen kerran päivässä. Ensimmäisten päivien aikana hankitaan myös kulkukortit, joilla pääset kulkemaan koulun opetuslaboratorioon.

Opiskelu
Ensimmäisen vuoden opinnot koostuvat amk:n perusopinnoista, luennoista ja laboratoriossa tehtävistä harjoituksista. Uudet opiskelijat pääsevät siis heti ensimmäisestä syksystä lähtien ”tositoimiin” :-)

Työvaatteet ja tarvikkeet                   
Omat työvaatteet ovat suositeltavia jo opintojen aikana, sillä ne likaantuvat helposti käytännön harjoituksissa. Vaatimuksia vaatteille ei ole, ja syksyllä voi osallistua yhteystilaukseen tuote-esittelijän vieraillessa koululla. Koulun alussa tehdään myös yhteistilaus perustarvikkeista, joita hammasteknikon työssä tarvitaan.


Muuta opiskelun alkuun liittyvää 


Opiskelijakortti
Digitaalisen opiskelijakortin voit ladata/fyysisen Frankin kortin tilata 30.9. asti Frank Appin kautta/Frankin sivuilta1.10. alkaen TUOn jäsenten digitaalisena opiskelijakorttina toimii SliceOpiskelijakortin kanssa olet oikeutettu moniin etuihin esimerkiksi matkustaessa, ravintoloissa, kulttuuri- ja liikuntapalveluissa jne.

TUO
Suukko on opiskelijakunta TUOn kumppaniyhdistys. Tutustu TUOn jäsenyyteen täällä.

ATK-taidot
Kaikki materiaalit opetukseen liittyen ovat koulumme oppimisalustalla, Optimassa. Lukujärjestykset, ruokalistat, infot, ym. löytyvät koulumme intranetistä, eli Messistä. Arvosanat ja kursseille ilmoittautuminen taas löytyy SoleOPSista. Näiden kaikkien käyttäminen opetetaan ensimmäisinä päivinä. Kaikki kurssien materiaalit ovat verkossa ja halutessaan (välillä myös pakostikin) ne voi tulostaa Optimasta. Kouluilta löytyy useita tulostimia. Liikaa ei voi myös korostaa Wordin tai PowerPointin käytön osaamista.SUUKKO ry toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi opiskelemaan! Mikäli jokin asia jäi vielä askarruttamaan, niin hallituksen saa kiinni sähköpostista suukkoamk(a)gmail.com


Teksti: Reetta Tuomola ja Isa Lindholm