Logon synty

Logon suunnitteleminen SUUKOlle tuli aika pitkälti hetken mielijohteesta muutaman päivän ennen logo-kilpailun umpeutumista. Halusin tehdä suunnittelutyöni kunnolla ja päädyin tutkimaan netistä ensin logojen kuvia ylipäätään. Tutkimiseni yhteydessä huomasin, että tunnetuimpien logojen yhteinen tekijä oli selkeys; useimmissa logoissa ei ollut montaa viivaa ja värisävyt olivat todella selkeitä. Tämän jälkeen siirryin tutkimaan hammaslääketieteen alan eri logoja.

Alamme liitoilla logoissaan ovat hammaspeili ja hammas, hammaslääkäriliitolla taas tyypillinen lääketieteenalan käärme. Yliopistojen hammaslääketieteen alan ainejärjestöillä oli logoissaan pääasiassa hammas sekä käärme. Hahmotus logomme sisällöstä alkoi muotoutua siihen, että hammas olisi todennäköinen osa tulevaa logoani. Valintaan vaikutti myös se, että hampaat ovat edelleen alamme työntekijöistä ensimmäisenä mieleen tuleva ajatus minulle. Tutkin myös 2000-luvulla ilmestyneiden logojen ulkoasuja ja ne olivat melko pyöristeltyjä, keveitä ja innostavia.
Logon ensimmäinen luonnos

Luonnostelun aloitin perinteisesti kynällä ja paperilla. Tuotoksesta tuli viereisen kuvan mukainen raakile. Halusin logon muodossa tuoda esille valitsemani hampaan, mutta myös jotakin yhdistyksemme SUUKKO-nimestä. Tämän vuoksi hampaan yläreuna on muotoiltu muistuttamaan ihmisen ylähuulen amorinkaarta, joka herkästi tulee mieleen suudelmiin liittyvistä ajatuksista. Teksti SUUKKO katkaisee tarkoituksella hampaan muodon, jotta tämä amorinkaari erottuisi.
Lopullinen yhdistyksemme logo

Luonnostelun jälkeen siirsin kuvan tietokoneelle ja siippani Arttu Kaipiaisen merkittävällä teknisen puolen avustuksella saimme logosta muotoiltua sen lopullisen version. Logoon tuli kilpailun sääntöjen mukaan liittää mukaan informaatio Turun ammattikorkeakoulusta sekä koulutuksestamme. Nämä muotoiltiin hampaan ympärille mahdollisimman luonnolliseksi ilman, että ne rajaisivat logoa liikaa. Muutamien tuntien uurastuksen jälkeen logo sai muotonsa. SUUKKO-yhdistyksen hallitus päätti kokouksessaan 27.3.2012 ottaa tämän logon viralliseen käyttöönsä. Logo valittiin kuuden hyvän ehdotuksen joukosta.

teksti: Reetta Tuomola, logon suunnittelija