Rastikierros hei!


Lukuvuoden aloitukseksi päätettiin järjestää ensimmäisen vuoden opiskelijoille rastikierros Turun keskustan sykkeessä. Pirtsakkana ja toimintavalmiina torille saapuneet uudet opiskelijat saivat tehtäväkseen suorittaa tehtäviä rastikierroksen toimintapisteissä. Porukka jaettiin neljään ryhmään ja he valitsivat mielikuvituksellisia nimiä joukkueillensa; Hammaspeikot, Mahtipirkot, Sehanima ja Blondit. Rasteja oli kaikkiaan kuusi.

Ensimmäisellä rastella kisailtiin munkkien syönnistä ilman käsiä ja nuolematta huulia, lopputuloksena koko naaman laajuinen sokerihuntu. Munkit saivat kilpailijoilta kiitosta mehevyydestään :-) Toisella rastilla kilpailtiin kanamunan kuljettamisesta kilpailijoiden välillä. Kanamunat pirstoutuivat pitkin katua, mutta fiksut järjestäjät olivat keittäneet ne ennen kisailua. Kilpailijat saivat kuitenkin kanamunankuoria ja valkuaista hiuksiinsa.

Kolmannella rastilla oli maahan rakennettu narun avulla rata, jossa yksi ohjattiin silmät sidottuna sen läpi. Joukkueiden välillä oli toinen toistaan kekseliäämpiä tapoja radan suorittamiseen. Rastinpitäjät kertoivat mieleenpainuvimman tekniikan olleen "maanläheinen tekniikka". Neljännellä rastilla oli luvassa huutojuoksua, jossa piti juosta niin kauan kuin ääntä riittää. Rastin aluksi oli alkujumppa, joka sekoitti porukat täysin ja osa ei enää löytänyt juoksuun tarkoitettua rataa. Toisille juoksu oli totista kisaamista, kun kengät lentelivät pitkin Kauppatoria.

Viidennellä rastilla tuli keksiä annetuista sanoista laulu. Ykkösten sanoituslahjat eivät oikein lähteneet lentoon, joten yhtään kunnollista kappaletta ei keksitty. Viimeisellä rastilla tehtävänä oli pulssin kohotus, jossa ryhmän tuli kohottaa toisen rastinpitäjän pulssia haluttuun lukemaan. Tehtävä osottautui hieman liian hankalaksi, mutta yritystä oli kuitenkin mukana.

Illan päätteeksi koko joukko kokoontui palkintojen jakoon ja pitämään vielä vähän hauskaa. Takana oli mahtava ja mieleenpainuva ilta, kiitos kaikille! "SUUKKO! SUUKKO! SUUKKO!"


Voittajat!