Vierailulla LM-Instruments Oy:n tehtaalla

Toisen vuoden hammasteknikko-opiskelijat vierailivat 23.10.2017 LM-Instruments Oy:n tiloissa Paraisilla. Vierailun aikana saimme tutustua yrityksen historiaan, ideologiaan ja tuotantotiloihin. Hammasteknikot vierailivat nyt ensimmäistä - mutta toivottavasti ei viimeistä - kertaa yrityksen tiloissa 😊


LM-Instruments on vuonna 1973 perustettu yritys, joka on osa kotimaista terveydenhuoltoalan Planmeca-konsernia. Tehdas on alusta asti sijainnut Paraisilla, konttori siirtyi Turusta samoihin tiloihin uusien tilojen valmistuttua vuonna 2016. Yritys on markkinajohtaja Pohjoismaissa, vientiin tuotteita lähtee ulkomaille jopa 80%. Kaikki instrumenttien kärjet valmistetaan juurikin Paraisten tehtaalla.
Viimeisin materiaaliteknologia ja korkea automaatio takaavat tasalaatuiset tuotteet. Yrityksessä yhdistyy huippuautomaatio ja käsityö, sillä instrumenttien terät hiotaan käsin.
Yrityksen perustivat alun perin hammaslääkärit, jotka halusivat tuottaa korkealaatuisia hammaslääketieteen instrumentteja ja laitteita. Tänä päivänä LM-Instruments kehittääkin korkean teknologian tuotteita, lähinnä suuhygienistien ja hammaslääkäreiden käyttöön.


Tuotteet ovat kehittyneet vuosien saatossa uusien innovaatioiden myötä. Nykyään maailmanlaajuisesti käytössä oleva värikoodaus lähti alun perin liikkeelle juurikin täältä. Päätuoteryhmät ovat käsi-instrumentit ja tukituotteet, seurantalaitteet, ultraääni- ja jauhepuhdistinlaitteet sekä varhaisoikomisen laitteet.

Pienen infotilaisuuden jälkeen saimme kiertää tehtaassa ja kuulimme tuotteiden valmistusprosesseista. Yhden instrumentin valmistamiseenkin liittyi yllättävän monta eri työvaihetta. Monessa kohtaa mietittiin tietysti, kuinka laitteita voisi hyödyntää myös hammasteknisissä töissä. 😉
Kierroksen jälkeen pääsimme vielä paremmin tutustumaan erilaisiin käsi-instrumentteihin. Erityisesti mieleen jäi instrumenttien hyvä ergonomia, missä yritys onkin edelläkävijä.


 Hammasteknikot kiittävät mielenkiintoisesta vierailusta!