Esittelyssä: Hammasteknikon opinnotAjatuksena hammastekniikan opinnot? Seuraava teksti on siis suunnattu Sinulle!

Kirjoitimme opiskelijoina tämän omakohtaisen näkemyksemme opinnoistamme sekä käytännön arjesta hammastekniikan parissa. Virallinen opintosisältö löytyy esim. TurkuAmk.fi-sivustolta sekä Opintopolusta.

Hammasteknikon työ on hammasproteesien sekä purennan hoitoon tarkoitettujen kojeiden suunnittelua ja valmistusta yhdessä hammaslääkärin kanssa. Alalla työskentely vaatii tarkkuutta, luovuutta sekä esteettistä silmää. Hammasteknikoilla ei ole juurikaan potilaskontakteja. Jos olet kiinnostuneempi ihmisläheisemmästä työstä, kurkkaa tästä linkistä ajatuksia suuhygienistin opinnoista.


Kaikkia opiskeluvuosiamme yhdistää opintojen käsityöpainotteisuus, emmekä juurikaan istu luennoilla. Päivät täyttyvät simulaatiotilanteista koulumme laboratoriossa ja siellä valmistettavista harjoitustöistä, joita jokainen oppilas tekee itsenäisesti. Itsenäisestä työskentelystä huolimatta yksin ei tarvitse olla, sillä opettajilta sekä luokkakavereilta saa neuvoja mieltä askarruttaviin kysymyksiin sekä vertaistukea opintoihin. Ensikosketus harjoittelutöiden valmistukseen jännitti aloitusvuotenamme varmasti kaikkia! Jo ensimmäisten alkuviikkojen aikana kävimme harjoitustöiden valmistuksen kimppuun. Saimme lähiopetusta samalla oppien käytettävistä materiaaleistamme, kuten esimerkiksi kipsistä sekä vahasta. Kun intoa riitti sekä alaa että pikkutarkkaa työskentelyä kohtaan, erilaisista koulutustaustoista ja lähtökohdistamme huolimatta jokaisen kädentaidot kehittyivät huimasti. Eli vaikka aikaisemmista kädenalan töistä voi olla hyötyä, käsityötaitojen ei tarvitse olla täysin huippuun hiotut suunnatakseen alalle.

Täysin istumatta pulpetissa ei opinnoista kuitenkaan selviä sillä ensimmäiseen vuoteemme kuuluu myös perusopinnot suun terveydenhuollon ulkopuolelta kuten kieliopinnot. Perusopinnoissa teemme yhteistyötä muiden alojen opiskelijoiden kanssa (suuhygienistien sekä hammaslääkäreiden) ja suoritamme esimerkiksi luennot anatomiasta sekä hampaiden muoto-opista yhteisesti. Yksikään kouluviikkomme ei ole täysin samanlainen. Kuten tulevan ammattimme arki, myös opintomme ovat vaihtelevia ja sisältävät luovuutta vaativia potilastilanteita. Simulaatio-opiskelu koulumme omassa laboratoriossa on rentoa ja tunnelmaltaan mukavaa. Opiskelijamme saavat suhteellisen vapaat kädet oman päivänsä aikatauluttamiseen ja koulussamme on mahdollista jäädä laboratorioon harjoittelemaan jopa iltaan saakka koulun aukioloaikojen mukaan. Yksilöllisten töiden vastapainona vietämme luokkakavereiden kanssa aikaamme tiiviisti yhdessä vapaa-ajalla opiskelijakinkereissä turkoosit haalarimme vilkkuen Turun yössä muiden alojen opiskelijoiden mukana.

Jos mieltä jäi askarruttamaan jokin asia ja tahdot kysyä vielä lisää, ota yhteyttä hallituksemme jäseniin tai kurkkaa Yhteystiedot-sivulta, miten meihin saa yhteyttä.Tervetuloa mukaan joukkoomme opiskelemaan suunhoidon parasta ja luovinta alaa!